Стан здоров'я Бекірова різко погіршився

Читать на русском
Стан здоров'я кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого утримують у СІЗО в анексованому Сімферополі, різко погіршився.

Стан здоров'я кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого утримують у СІЗО в анексованому Сімферополі, різко погіршився.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Facebook голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубароова.

Про останнього в 2018 році заручника Кремля. Бесіда з Гульнарою БекіровоюКримський татарин Едем Бекіров став останнім заручником Кремля минулого року. Осман Пашаєв поговорив із його дружиною Гульнарою.

За його словами, погіршення стану здоров'я може стати наслідком застосування інсуліну в СІЗО.

«За інформацією, що надходить із Криму, різко погіршився стан здоров'я Едему Бекирова, незаконно затриманого російськими окупантами й перебуває в Сімферопольському СІЗО. Судячи з усього, це наслідки застосування до нього інсуліну в умовах СІЗО», – написав Чубаров.

Нагадаємо, Бекірова вивезли 14 січня на тиждень до Республіканської лікарні імені Семашка для медобстеження. Однак огляд провели за кілька днів і 18 січня Бекірова повернули до СІЗО.

Зазначимо, 19 грудня Бекірову пред'явили звинувачення в окупованому Криму. Бекірова звинуватили в начебто незаконному придбанні, зберіганні та носінні боєприпасів і вибухових речовин (частина 2 статті 222 і частина 2 статті 222.1 КК РФ).

Пізніше стало відомо, що Бекіров може померти в слідчому ізоляторі в анексованому Криму. Він є інвалідом першої групи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: