У МЗС відреагували на вимогу Волкера щодо спостерігачів із РФ

Читать на русском
У Києві не бачать проблем із недопуском росіян на вибори, нагадавши, що офіційні спостерігачі від України не їздили на вибори президента Росії в 2018 році.

Місія Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ зі спостереження за президентськими виборами в Україні може бути успішною без спостерігачів із Росії.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявила в четвер, 7 лютого, «Укрінформу» прес-секретар МЗС Катерина Зеленко.

Порошенко пообіцяв не пустити в Україну спостерігачів від РФГлава української держави хоче використовувати свої повноваження для заборони пускати в Україну російських спостерігачів на вибори.

«Україна забезпечить демократичність і дотримання всіх виборчих стандартів у процесі здійснення волевиявлення громадян. Взаємна відсутність громадян країн конфлікту на просторі ОБСЄ ніколи не заважала БДІПЛ успішно здійснювати процес спостереження за виборами», – прокоментувала дипломат заяву спецпредставника США з питань України Курта Волкера про можливість допуску спостерігачів з РФ на українські вибори.

У цьому контексті вона нагадала, що офіційні спостерігачі від України не їздили на вибори президента Росії в 2018 році.

«Впевнені, що відсутність російських спостерігачів цього разу не завадить БДІПЛ провести якісне спостереження за виборами», – акцентувала представниця МЗС.

Раніше МЗС України та президент Порошенко заявляли, що російські спостерігачі не будуть допущені на президентські вибори в Україні.

Своєю чергою Росія заявила, що отримала запрошення ОБСЄ відправити спостерігачів на вибори президента України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: