У ЦВК відреагували на плани РФ відправити спостерігачів на вибори

Читать на русском
Центральна виборча комісія звернулася до міжнародних організацій з приводу формування груп спостерігачів, нагадавши деякі українські закони.

Центральна виборча комісія закликає іноземні держави та міжнародні організації, які мають намір відправити своїх спостерігачів на вибори президента України, проводити їх ретельний відбір.

Як ідеться в повідомленні прес-служби комісії, це пов'язано з тим, що Росія в Україні визнана агресором, у зв'язку з чим запроваджена кримінальна відповідальність за низку дій, пише «Слово і Діло».

ЦВК РФ надіслала до МЗС пропозиції щодо можливих спостерігачів на виборахЦВК РФ надіслала до російського МЗС список можливих учасників місії спостерігачів Організації з безпеки та співробітництва в Європі на виборах президента України.

Крім того, в ЦВК відзначають, що наразі діє кримінальна відповідальність за перетин державного кордону низкою осіб.

«У зв'язку з цим Центральна виборча комісія просить іноземні держави та міжнародні організації врахувати зазначену інформацію при ухваленні рішення про відправлення офіційних спостерігачів», – ідеться в повідомленні.

Раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що отримав запрошення ОБСЄ відправити спостерігачів на вибори президента України. Плани відправити спостерігачів підтвердив його заступник.

Голова МЗС України Павло Клімкін раніше заявляв, що Україна запросила на президентські вибори спостерігачів від ОБСЄ, однак заявки від громадян Росії не розглядатимуть. Він зазначив, що таких прецедентів чимало в практиці організації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: