Україна повідомила ОБСЄ про недопуск російських спостерігачів

Читать на русском
Російських спостерігачів допустити на вибори в Україні неможливо навіть юридично, заявив Клімкін.

Міністерство закордонних справ України надіслало в Бюро з демократії та прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ повідомлення про те, що не реєструватиме офіційних спостерігачів від Росії на виборах президента.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 28 січня, заявив голова МЗС Павло Клімкін, повідомляє «Інтерфакс-Українам.

На вибори приїдуть сотні спостерігачів – поліціяНа президентські вибори 31 березня мають прибути понад 850 іноземних спостерігачів. Велика кількість спостерігачів очікується з Канади.

«Я насправді не бачу тут жодної колізії. Ми чітко сказали, що МЗС не реєструватиме спостерігачів від Росії на наступні вибори ... ми надіслали відповідне звернення до БДІПЛ ОБСЄ», – сказав він на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Чехії Томашем Петршчиком.

За словами Клімкіна, «навіть юридично допустити російських спостерігачів на вибори неможливо».

«Я сподіваюся, що ЦВК також не реєструватиме російських офіційних спостерігачів. Це абсолютно не правильно ані з політичної, ані з юридичної, ані з моральної точки зору», – додав міністр.

Зазначимо, раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що отримав запрошення ОБСЄ скерувати спостерігачів на вибори президента України. Плани відправити спостерігачів підтвердив його заступник.

Тим часом голова МЗС України Павло Клімкін повідомляв, що Україна запросила на президентські вибори спостерігачів від ОБСЄ, однак заявки від громадян Росії не розглядатимуть. Він зазначив, що таких прецедентів чимало в практиці організації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: