Російські спостерігачі від ОБСЄ зібралися на вибори в Україну

Читать на русском
Заявки від громадян Росії для спостереження за виборами від ОБСЄ не розглядатимуть, заявили раніше в Києві.

Росія планує відправити спостерігачів у складі місії ОБСЄ на вибори в Україні.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 21 січня, заявив заступник міністра закордонних справ Росії Олександр Грушко в інтерв'ю ТАСС.

Вибори-2019: чи зможе РФ провести свого кандидатаУ Путіна заявили, що конфлікт на Донбасі не припиниться, поки при владі в Україні партія війни. Про вплив РФ та вибори в Україні поговорили з експертами.

«Так, ми плануємо відправити наших спостерігачів і взяти участь у місії згідно з усіма критеріями ОБСЄ», – заявив Грушко.

При цьому він висловив побоювання щодо можливих провокацій щодо російських спостерігачів.

«Водночас Україна є країною-членом ОБСЄ. Тому ми виходимо з того, що зобов'язання, які Київ узяв на себе, вступаючи в цю організацію й приєднуючись до основоположних документів, на повну імплементацію українською стороною. В іншому разі буде дуже сумно», – зазначив заступник голови МЗС РФ.

Раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що отримав запрошення ОБСЄ направити спостерігачів на вибори президента України.

Тим часом, глава МЗС України Павло Клімкін раніше заявляв, що Україна запросила на президентські вибори спостерігачів від ОБСЄ, однак заявки від громадян Росії не розглядатимуть. Він зазначив, що таких прецедентів чимало в практиці організації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: