Закон про заборону росіянам бути спостерігачами з'явився в Раді

Читать на русском
Росіянам хочуть заборонити бути спостерігачами на виборах президента, Ради та місцевих виборах.

У Верховній Раді України оприлюднили текст законопроекту №9524 «Про внесення змін до деяких законів України з нагляду за виборчим процесом в Україні», який передбачає заборону громадянам Росії бути спостерігачами на виборах-2019.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт парламенту.

Порошенко пообіцяв не пустити в Україну спостерігачів від РФГлава української держави хоче використовувати свої повноваження для заборони пускати в Україну російських спостерігачів на вибори.

Документ внесли до ВР у понеділок, 4 лютого.

Так, проектом пропонується закони «Про вибори президента», «Про вибори народних депутатів України», «Про місцеві вибори» доповнити відповідними нормами. Передбачити, що офіційним спостерігачем не може бути: особа, яка є громадянином (підданим) держави, визнаної Верховною радою державою-агресором або державою-окупантом; особа, пропозиції щодо якої ініційовано або внесено державою, визнаною ВР державою-агресором або державою-окупантом.

Крім того, пропонується встановити, що офіційним спостерігачем від іноземних держав, міжнародних організацій не може бути: особа, яка є громадянином (підданим) РФ; особа, пропозиції щодо якої ініційовані або внесені Росією.

Нагадаємо, в Раді зареєстрували законопроект №9524 «Про внесення змін до деяких законів України з нагляду за виборчим процесом в Україні», який передбачає заборону громадянам Росії бути спостерігачами на виборах-2019.

Як повідомлялося, директор Національної розвідки Сполучених Штатів Америки (США) Ден Коутс заявив, що Російська Федерація (РФ) використовує кібертехнології для втручання у вибори президента України.

Додамо, в Службі зовнішньої розвідки повідомляли, що РФ додатково виділила своїм спецслужбам 350 мільйонів доларів для реалізації підривної діяльності на виборах в Україні в 2019 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: