У Раді ініціюють заборону на участь у виборах спостерігачів із РФ

Читать на русском
У парламенті зареєстрували законопроект № 9524, який покликаний унеможливити участь російських спостерігачів на президентських і парламентських виборах в Україні.

У парламенті зареєстрували законопроект № 9524, який покликаний унеможливити участь російських спостерігачів на президентських і парламентських виборах в Україні.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила перший віце-спікер ВРУ Ірина Геращенко на сторінці у Facebook.

МЗС не реєструватиме російських спостерігачів ОБСЄ на виборахЗаявки від спостерігачів ОБСЄ з Росії на час проведення президентських виборів в Україні розглядатися не будуть.

«Разом з колегами зареєстрували законопроект про неможливість участі спостерігачів з країни-агресора РФ на українських президентських і парламентських виборах», - написала Ірина Геращенко.

Вона подякувала за ініціативу представникові президента у парламенті, нардепу від БПП Ірині Луценко.

Нагадаємо, Верховна Рада України встановила, що президентські вибори відбудуться 31 березня 2019 року (31 грудня розпочалася президентська виборча кампанія). Парламентські вибори мають відбутися в жовтні наступного року.

Раніше Центральна виборча комісія ліквідувала всі виборчі дільниці на території Російської Федерації.

Зазначимо, що голова МЗС Павло Клімкін раніше попередив, що Україна не має наміру приймати заявки від російських спостерігачів ОБСЄ на виборах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: