Порошенко пообіцяв не пустити в Україну спостерігачів від РФ

Читать на русском
Глава української держави хоче використовувати свої повноваження для заборони пускати в Україну російських спостерігачів на вибори.

Президент України Петро Порошенко заявив, що віддасть наказ Державній прикордонній службі не пускати спостерігачів від Росії на президентські вибори 2019 року.

Про це він сказав в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Я, як президент України, віддам наказ, як верховний головнокомандувач, Держприкордонслужбі України не пустити (спостерігачів від Росії – ред.). І гарантую вам і українському народу, що наказ верховного головнокомандуючого буде виконаний», – підкреслив Порошенко.

За його словами, Російська Федерація буде намагатися вплинути на волевиявлення громадян України, але їй це не вдасться. Порошенко вважає, що президент РФ Володимир Путін сподівається на п'яту колону і інші механізми для впливу на вибори в Україні.

Петро ПорошенкоНародний депутат України

«Він (Путін – ред.) вважає, що буде набагато дешевше підірвати стабільність України зсередини і забезпечити свій вплив на волевиявлення українських громадян і через механізми медійної підтримки, і через механізми фінансового втручання, і через організаційні методи, через п'яту колону. І на церкву були свої плани. Ми не дамо цього зробити, так як ми не дали цього зробити в травні 2014 року, як не дали цього зробити в жовтні 2014-го. Ми тоді були значно слабшими, і ми не дамо цього зробити зараз. Ми захистимо Україну», - заявив президент.

Також глава держави додав, що на майбутніх виборах Україна повинна пройти тест на демократію. Порошенко зазначив, що найвищою оцінкою його роботи, як президента і верховного головнокомандуючого, була заява Путіна, що «вони будуть раді будь-якому кандидату, окрім Порошенка».

«Не дочекаєтеся», - додав він.

Нагадаємо, Порошенко розповів, навіщо потрібні позачергові вибори до парламенту. Раніше у ЦВК повідомили, як кандидати в президенти можуть відмовитися від виборів і забрати заставу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: