Місія ОБСЄ розпочала роботу зі спостереження за виборами в Україні

Читать на русском
Місія БДІПЛ ОБСЄ розпочала роботу зі спостереження за майбутніми президентськими виборами в Україні.

Місія Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ розпочала роботу зі спостереження за виборами президента України, які заплановані на 31 березня.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 6 лютого, заявив на прес-конференції глава місії ОБСЄ Пітер Тейлор, повідомляє ТАСС.

Закон про заборону росіянам бути спостерігачами з'явився в РадіРосіянам хочуть заборонити бути спостерігачами на виборах президента, Ради та місцевих виборах.

«Робота місії почалася вчора. Сьогодні нас приймали в міністерстві закордонних справ, також були зустрічі з Центральною виборчою комісією», - розповів глава наглядової місії.

За його словами, представники місії довгострокових спостерігачів БДІПЛ прибудуть в Україну 11 лютого. Відомо, що в цій місії 17 осіб з 13 країн.

Раніше глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що Київ не допустить росіян в якості спостерігачів на виборах президента. Він направив з цього приводу листа на адресу директора БДІПЛ Інгіб'єрг Сольрун Гісладоттір. У бюро на це відповіли, що мають намір діяти відповідно до встановлених норм і принципів, які закладені в документах ОБСЄ. Росія ж заявила, що готова направити своїх спостерігачів.

Також президент України Петро Порошенко заявив, що віддасть наказ ДПСУ не пускати в країну громадян РФ, які перебуватимуть у складі спостерігачів ОБСЄ на виборах глави держави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: