У розвідці США спрогнозували дії РФ під час виборів в Україні

Читать на русском
В американській розвідці оцінили шанси російського керівництва вплинути на результати українських виборів.
директор Національної розвідки США Ден Коутс

Росія прагне впливати на вибори в Україні для того, щоб прибрати з посади президента Петра Порошенка і привести до влади менш антиросійський парламент.

Про це йдеться в звіті американської розвідки, присвяченому світовим загрозам цього року, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Голос Америки».

Масштабний звіт розвідувальної спільноти США стосовно основних загроз, що постають перед світом, представив директор Національної розвідки США Ден Коутс до слухань Комітету Сенату США з розвідки 29 січня.

У розділі звіту «Росія і її сусіди», розвідувальна служба США зауважує, що Росія вживає кроки, щоб впливати на українські президентські вибори в березні 2019 року і парламентські вибори, що відбудуться восени.

«В надії прибрати Порошенка і привести до влади менш антиросійський парламент», Росія прагне скористатись з таких проблем в Україні, як нестійка економіка, поширена корупція, вразливості в кіберпросторі а також громадське невдоволення, наголошується в звіті.

В українському виборчих перегонах явного фаворита немає, зазначається в звіті.

«Велика кількість кандидатів у президенти, великий рівень недовіри до політичних еліт і відсутність чіткого лідера може надати супротивникам українського президента Петра Порошенка а також менш відомим кандидатам та новачкам в політиці, можливість звернутись до українських виборців, велика частина яких не визначились», – йдеться в документі.

Нагадаємо, Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили втручання РФ у вибори. Раніше у Держдепі бачили передумови для втручання РФ у українські вибори.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: