У розвідці розповіли, скільки РФ виділила на втручання у вибори-2019

Читать на русском
Влада Російської Федерації додатково виділила своїм спецслужбам 350 мільйонів доларів для реалізації підривної діяльності на виборах в Україні в 2019 році.
Фото: Єгор Божок (УНІАН)

Влада Російської Федерації додатково виділила своїм спецслужбам 350 мільйонів доларів для реалізації підривної діяльності на виборах в Україні в 2019 році.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інтерв'ю голови Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка виданню «Укрінформ».

Втручання у вибори-2019: якими прийомами користується КремльПрезидент України Петро Порошенко висловив занепокоєння з приводу втручання РФ в українські вибори. Про те, які методи може використати РФ, поговорили з експертами.

За його словами, РФ скеровує на підривну роботу своїх спецслужб в Україні «колосальні бюджети».

«Ми отримали інформацію, що Кремль наказав на цей рік додатково виділити 350 мільйонів доларів своїм спецслужбам для роботи щодо втручання у вибори в Україні», – зазначив Божок.

Він підкреслив, що дані гроші будуть спрямовані на проплату фейкових новин і підкуп, організацію провокацій, протестів, внутрішньополітичного тиску на керівництво держави, а також для підготовки кібератак.

Так, за даними розвідників, влада РФ розраховує, що будь-яке перезавантаження влади в Україні «потягне за собою певний параліч державного механізму», поки вишикується нова владна вертикаль.

«Ця пауза торкнеться всіх сфер життя, в тому числі і військової організації, що дасть Росії вікно можливостей в кілька місяців для того, щоб безболісно окупувати Україну, як вона намагалася це зробити в 2014 році. Для цього у наших кордонів вже знаходяться майже 50 тисяч російських військових із усім озброєнням і технікою. Ступінь їхньої готовності варіюється від 24 до 72 годин», – підкреслив голова Служби зовнішньої розвідки.

Як повідомлялося раніше, в Держдепі бачать передумови для втручання РФ в українські вибори.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: