Затриманих у Грузії українців залишили під арештом

Читать на русском
Суд у Грузії залишив під арештом шістьох громадян України, затриманих у ході спецоперації в Тбілісі.

У Грузії суд залишив під арештом шістьох українців, затриманих під час спецоперації в Тбілісі.

Про це в четвер, 24 січня, повідомив народний депутат Єгор Соболєв у Facebook, пише «Слово і Діло».

Що стоїть за затриманням українців у Грузії?Департамент поліції Тбілісі підтвердив затримання 6 громадян України. Затримані оголосили голодування на знак протесту.

«Шістьох наших добровольців і волонтерів, як і їх грузинського побратима, залишили під арештом у Грузії», - написав парламентарій у соцмережі.

Нардеп також розповів, як проходило судове засідання, а також в яких умовах утримують українців.

«Фотографувати і знімати заборонено всім, крім одного центрального телеканалу. До хлопців підходити не можна. У скляному огородженні для заарештованих вони, як особливо небезпечні, сиділи в оточенні конвоїрів. Добре, що хоч рідних, нас і один одного побачили після 52-х днів в одиночних камерах, де їх тримають за цю саму «небезпеку», - зазначив Соболєв.

За його словами, українська сторона зараз намагається достукатися до місцевих правозахисників.

Нагадаємо, 2 грудня шість громадян України і один громадянин Грузії були затримані в ході спецоперації у двох готелях у Тбілісі, де вони зупинилися. У них вилучили пістолети Беретта і Макаров, автоматичні ручні рушниці і боєприпаси. За цим фактом у Грузії почали кримінальне провадження.

Встановлено, що затримані прибули до Грузії 27 листопада, напередодні другого туру президентських виборів у цій країні. Слідство з'ясовує конкретні цілі їх приїзду до Грузії, включаючи можливий зв'язок цих осіб з політичними процесами, що проходять у країні.

За словами адвокатів, затримані стверджують, що прибули до Грузії з туристичною метою. Суд заарештував їх 4 грудня. Тоді вони оголосили голодування, яке тривало 20 днів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: