Заарештовані в Грузії українці оголосили голодування

Читать на русском
Українці стверджують, що вони прибули до Грузії з туристичною метою і не згодні з пред'явленими їм звинуваченнями.

Затримані на минулих вихідних у Тбілісі шість українців і один громадянин Грузії оголосили голодування на знак протесту.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на одного з адвокатів затриманих Георгія Ростомашвілі у вівторок, 4 грудня, пише «Слово і Діло».

Затримані в Грузії українці не визнають своєї провиниГромадянам України пред'явлено звинувачення за групове незаконне придбання та зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухових пристроїв.

За словами адвоката, затримані не згодні з пред'явленими їм звинуваченнями.

Раніше у вівторок Тбіліський міський суд заарештував українців і грузина. Адвокати наполягали на звільненні затриманих під заставу, однак суддя погодився з доводами прокуратури, що затримані в цьому випадку можуть спробувати втекти, а також вчинити новий злочин або ж спробувати перешкодити слідству.

Нагадаємо, 2 грудня шість громадян України і один громадянин Грузії були затримані під час спецоперації у двох готелях у Тбілісі, де вони зупинилися. У них вилучили пістолети Беретта і Макаров, автоматичні ручні рушниці і боєприпаси. За цим фактом у Грузії почали кримінальне провадження.

Встановлено, що затримані прибули до Грузії 27 листопада, напередодні другого туру президентських виборів у цій країні. Слідство з'ясовує конкретні цілі їхнього приїзду до Грузії, включаючи можливий зв'язок цих осіб з політичними процесами, що проходять в країні.

За словами адвокатів, затримані стверджують, що прибули до Грузії з туристичною метою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: