Семенченко назвав імена затриманих у Грузії українців

Читать на русском
Нардеп Семен Семенченко заявив, що проти затриманих у Грузії українців була вчинена провокація.
Ілюстративне фото.

Нардеп від «Самопомочі» Семен Семенченко заявив, що проти затриманих у Грузії українців була вчинена провокація.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив в ефірі на своїй сторінці в Facebook.

Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Семен СеменченкоСеменченко виконав менш ніж половину своїх запевнень. Багато його обіцянок пов'язані з блокадою Донбасу та роботою в комітеті нацбезпеки.

«Я зараз перебуваю біля будівлі Нацполіції в Тбілісі. Тут перебувають затримані громадяни України: Курагин Дмитро, …(нерозбірливо – ред.) Ролан, Новіков Олександр, Коростильов Юрій, Орленко Ігор, Клотько Сергій, Фурагін Дмитро і громадянин Грузії Лукач Хетія», – сказав він.

Семенченко розповів, що частина затриманих із батальйону «Донбас». За його словами, всі затримані приїхали в період із 28 до 30 листопада для того, щоб «зустрітися зі своїми побратимами».

Семенченко повідомив, що затримані ще не зустрічалися з представником українського консульства.

«Надалі їм будуть оголошувати обвинувачення. Я думаю, що зброю їм підкинули, й так вони самі стверджують адвокатам, тому що вона їм не потрібна, вона не могла звідкись узятися. І третє – це провокація з боку тих людей, які хочуть, щоб тутешня опозиція була не мирною», – сказав він.

Як відомо, в неділю, 2 грудня, МВС Грузії повідомило, що в Тбілісі були затримані 6 громадян України та один громадянин Грузії.

Радник президента України Петра Порошенка Юрій Бірюков заявив, що серед затриманих 2 грудня в Тбілісі українців був Семен Семенченко.

Пізніше Семенченко заявив, що інформація про його затримування в Грузії – фейк.

Під час обшуків у готельних номерах виявлені пістолети Беретта та Макарова, автоматична ручна вогнепальна зброя та різні боєприпаси. Порушена кримінальна справа за ст. 236 Кримінального кодексу Грузії (незаконна купівля та зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин).

У МВС повідомили, що громадяни України прибули до Грузії 27 листопада.

У неділю в столиці Грузії Тбілісі на проспекті Руставелі відбулася масова акція протесту, організована об'єднаною опозицією, з вимогою проведення дострокових парламентських виборів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: