Прокуратура Грузії висунула обвинувачення затриманим українцям

Читать на русском
Головна прокуратура Грузії офіційно висунула обвинувачення раніше затриманим шістьом громадянам України та одному громадянину Грузії.

Головна прокуратура Грузії офіційно висунула обвинувачення раніше затриманим шістьом громадянам України та одному громадянину Грузії.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Ехо Кавказу».

Затримані в Грузії українці не визнають своєї провиниГромадянам України пред'явлено звинувачення за групове незаконне придбання та зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухових пристроїв.

«Головна прокуратура Грузії офіційно висунула обвинувачення шістьом громадянам України та одному громадянину Грузії, затриманим під час спецоперації за придбання й зберігання зброї», – йдеться в повідомленні.

Коли відбудеться засідання суду, поки що невідомо.

Раніше МВС Грузії повідомило, що в результаті обшуку в готельних номерах у затриманих вилучені вогнепальні пістолети систем Beretta та Макарова, автоматичну саморобну вогнепальну зброю та різні види боєприпасів. Розслідування триває за статтями Кримінального кодексу Грузії про протиправне придбання й зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв групою осіб.

За даними грузинських телекомпаній, затриманий громадянин Грузії – Лука Чхетія, колишній грузинський військовослужбовець, який воював у добровольчому батальйоні «Донбас». Його батько Серго Чхетія заявив журналістам, що син мав намір узяти участь в акції протесту опозиції в центрі Тбілісі.

Як повідомлялося, раніше народний депутат України з фракції «Самопомочі» Семен Семенченко назвав імена громадян України, затриманих напередодні в Грузії: Дмитро Курагін, Роланд Мелія, Олександр Новиков, Юрій Коростельов, Ігор Орленко, Сергій Кладько, а також громадянин Грузії Лука Чхетія.

За словами депутата, українці приїхали до Грузії з 28 до 30 листопада, щоб зустрітися з побратимами, з якими воювали на сході України. Крім того, він заявив, що українці приїхали до Грузії не для провокацій, а зброю їм підкинули.

У Міністерстві закордонних справ України підтвердили затримання в Тбілісі шістьох українців і повідомили, що їм призначені адвокати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: