Затримані в Грузії українці не визнають своєї провини

Читать на русском
Громадянам України пред'явлено звинувачення за групове незаконне придбання та зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухових пристроїв.

Затримані у Тбілісі шість українців і один громадянин Грузії не визнають пред'явлені їм у понеділок, 3 грудня, звинувачення.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив журналістам один з адвокатів затриманих Георгій Ростомашвілі, передає Интерфакс.

Семенченко назвав імена затриманих у Грузії українцівНардеп Семен Семенченко заявив, що проти затриманих у Грузії українців була вчинена провокація.

Він зазначив, що затримані на знак протесту відмовилися підписувати офіційний бланк про пред'явлення звинувачення. Ростомашвілі додав, що обвинувачені прибули до Грузії у статусі туристів і не підозрюють, «кому вигідно їх затримання».

За його словами, судове засідання відбудеться у вівторок, 4 грудня.

У бесіді із журналістами адвокати затриманих підкреслили, що мають намір домагатися звільнення їхніх підопічних без призначення їм запобіжного заходу.

За даними Интерфаксу, у грузинських ЗМІ з'явилася інформація, що всі затримані є бійцями українського добровольчого батальйону Донбас.

Нагадаємо, 2 грудня МВС Грузії повідомило про затримання шістьох громадян України й одного громадянина Грузії. Під час обшуків у їхніх готельних номерах були вилучені пістолети Беретта і Макаров, автоматичні ручні рушниці і різні боєприпаси.

За цим фактом у Грузії почали кримінальне провадження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: