У п'яти областях України запустять телемедицину

Читать на русском
У п’яти областях — Харківській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Полтавській та Рівненській — у 2019 році розпочнуть впроваджувати телемедичні технології у тестовому режимі.
Ілюстративне фото.

У п’яти областях — Харківській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Полтавській та Рівненській — у 2019 році розпочнуть впроваджувати телемедичні технології у тестовому режимі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба міністерства охорони здоров'я.

Як українці оцінюють медреформу: більш ніж половина пацієнтів не задоволені професіоналізмом лікарівЗраду чи перемогу принесла українцям медична реформа, спробували з’ясувати соціологи. Але наші люди, здається, ще остаточно не розібралися.

Ці 5 перших областей отримали рекомендації щодо впровадження телемедицини в сільській місцевості. Їх розробили за підтримки Уряду Канади та Світового банку.

Основна мета проекту — надати людям, які живуть у сільській місцевості, доступ до найкращих обласних лікарів, заявляють у міністерстві.

Насамперед, йдеться про спеціалістів, які надають медичні послуги за чотирма нозологіями: серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, хвороб органів дихання, ендокринологічних та дерматологічних захворювань.

Регіональні консультанти, які долучаться до впровадження телемедицини в пілотних областях, отримуватимуть доплати. Організацією та впровадженням проекту на місцях займатимуться регіональні департаменти охорони здоров’я (ДОЗ).

Раніше Верховна Рада ухвалила законопроект «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості» (7117).

Також Супрун назвала п'ять пріоритетів медреформи на 2019 рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: