Телемедицина на селі: Рада ухвалила закон

Читать на русском
Верховна Рада ухвалила законопроект про підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості. Його підготували за поданням президента.

Верховна Рада ухвалила законопроект «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості» (7117). Його підготували та внесли до парламенту за поданням президента Петра Порошенка.

Як повідомляє «Слово і Діло», за документ сьогодні проголосували депутати.

Законопроект передбачає, що «підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості забезпечується шляхом здійснення заходів із розробки, затвердження, фінансування, виконання державних цільових програм, спрямованих на поліпшення, збереження та відновлення здоров'я населення, надання субвенцій із державного бюджету України місцевим бюджетам для розвитку охорони здоров'я в сільській місцевості, а також належного контролю за цільовим та ефективним витрачанням коштів, спрямованих на виконання зазначених заходів».

Погоджувальна рада: як голосуватимуть фракції та групи за бюджет-2018Основною темою Погоджувальної ради ВР став держбюджет-2018: наші аналітики розібралися, які позиції щодо голосування зайняли політсили.

Окремо в документі прописана програма підтримки телемедицини в селі в Україні.

«Ми можемо все зробити швидко. Я буду просити уряд і народних депутатів врахувати видатки на цю програму й у бюджеті 2018 року», – раніше обіцяв Порошенко.

Нагадаємо, цього року в бюджеті вже передбачені 4 млрд грн на розвиток охорони здоров’я в сільській місцевості.

Крім того, Кабмін заклав додатковий 1 млрд грн на розвиток системи охорони в селах у 2018 році.

Раніше парламентарі заявили, що в проекті державного бюджету на 2018 рік фінансування медицини збільшене, але пропонованих засобів недостатньо для того, щоб забезпечити нормальне функціонування сфери охорони здоров'я в умовах медреформи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: