В Україні дозволили платну телемедицину

Читать на русском
У Кабміні вважають, що це забезпечить конституційне право громадян на якісну медичну допомогу.

Уряд України дозволив закладам охорони здоров'я надавати платні медичні послуги із застосуванням телемедицини.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт Кабміну.

У Кабміні прийняли рішення внести зміни в постанову Кабінету Міністрів України від 17 вересня 1996 року № 1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров'я та вищих медичних закладах освіти».**

Постанова №648 від 22 вересня 2016 року передбачає зміни до надання закладами охорони здоров'я медичної допомоги з застосуванням телемедицини.

У Кабміні вважають, що це «забезпечить конституційне право громадян на якісну медичну допомогу і дозволить розширити доступ до таких послуг».

У Києві запустять революційний проект «поліклініка без черг»Революційна система електронних черг з’явиться у лікарнях Києва, завдяки якій українці забудуть про багатогодинні черги під кабінетами у лікарнях.

«Також це буде сприяти ефективній організації надання медичної допомоги в умовах, коли відстань є критичним фактором», - йдеться в документі.

Розширення переліку створить умови для залучення додаткових коштів юридичних і фізичних осіб за рахунок застосування телемедицини, додали в уряді.

Зазначимо, що телемедицина — використання комп'ютерних і телекомунікаційних технологій для обміну медичною інформацією.

Раніше повідомлялося, що у Держбюджеті на 2017 рік загальні витрати на охорону здоров'я збільшуються на 8,2 мільярда гривень.

Нагадаємо, сьогодні Володимир Гройсман розповів, як буде виглядати багаторівнева система охорони здоров'я.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: