Палата лордів розгромила «жорсткий план» Мей

Читать на русском
Палата лордів 321 голосом за та 152 проти проголосувала за те, щоб відкинути сценарій виходу з ЄС без угоди.

Палата лордів парламенту Британії не підтримала урядовий проект угоди щодо виходу з ЄС і відкинула варіант Brexit.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на Twitter Палати лордів.

У Британії засумнівалися в термінах закінчення Brexit – ЗМІБританський парламент не встигне ухвалити необхідні для виходу з ЄС законопроекти до 29 березня.

«Палата лордів 321 голосом «за» та 152 «проти» проголосувала за те, щоб відкинути сценарій виходу з ЄС без угоди та висловити жаль з приводу умов урядового проекту угоди щодо майбутніх відносин з ЄС», – ідеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей проти відтермінування виходу зі складу Європейського Союзу.

Нагадаємо, Євросоюз готується відкласти Brexit після того, як дійшов висновку, що парламент Британії не підтримує прем'єр-міністра Терезу Мей. Голосування за угоду з ЄС має відбутися 15 січня.

Як відомо, до парламенту Британії цього тижня можуть внести два законопроекти для проведення нового референдуму щодо виходу країни з ЄС. Повідомляється, що ці законопроекти регулюють юридичні аспекти нового референдуму та зміст тексту бюлетеня.

Нагадаємо, понад сто депутатів Європарламенту звернулися з відкритим листом до громадян Британії із закликом відмовитися від Brexit. У листі євродепутати пишуть, що в разі скасування Brexit вони підтримають це рішення й надалі працюватимуть із ними заради «реформування та поліпшення Європейського Союзу».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: