Brexit: парламент Британії вимагає від Мей розкрити запасний план

Читать на русском
Парламент Великобританії розгляне резонансну угоду прем'єр-міністра з Євросоюзом у середині місяця.

Уряд Терези Мей сьогодні зазнав другої поразки в парламенті Великобританії під час затвердження процедури подальших дій кабінету міністрів, що стосуються Brexit.

Про це повідомляє телеканал Sky News у середу, 9 січня, пише «Слово і Діло».

Австрійцям у Британії дозволять подвійне громадянство після BrexitБританія дозволить австрійцям у Британії зберігати громадянство країни при отриманні британського паспорта.

Депутати проголосували за те, щоб Тереза ​​Мей протягом трьох днів розкрила свій запасний план з виходу із ЄС, якщо її угоду з Брюсселем буде відхилено в парламенті на наступному тижні. За рішення проголосували 308 депутатів, проти - 297.

Напередодні парламент схвалив поправку до законопроекту, яка обмежує повноваження уряду в податковій сфері у разі виходу Великобританії з ЄС без угоди.

Результати цих голосувань засвідчили, що більшість у Палаті громад налаштовані проти виходу з ЄС без угоди напередодні ключового голосування в британському парламенті.

Прем'єр Британії раніше не виключала виходу без угоди, якщо документ відхилять депутати.

Нагадаємо, парламент Великобританії 15 січня проведе голосування за угодою з ЄС про Brexit, про що з Брюсселем домовилася Тереза ​​Мей.

Раніше Великобританія так і не змогла ратифікувати угоду про Brexit. Голосування за цей документ повинне пройти 11 грудня, однак Мей перенесла його на невизначений термін.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: