У Британії підрахували, скільки втратять через Brexit

Читать на русском
Фактично оцінки виведення активів компаній в інші країни ЄС виявляться значно вищими, вважають аналітики.

В очікуванні виходу Великобританії з ЄС банки і фінансові компанії вивели із країни господарські операції, персонал і активи клієнтів загальною вартістю близько 800 млрд фунтів стерлінгів (понад трильйон доларів).

Як інформує «Слово і Діло», про це пише Интерфакс у вівторок, 8 січня, посилаючись на дані консалтингової компанії EY.

Вирішальне голосування щодо Brexit можуть скасуватиОстаточне голосування в британському парламенті по Brexit заплановано на 15 січня. Однак, питання чи відбудеться воно, досі не вирішене.

Аналітики вивчили публічні заяви 222 найбільших гравців британського ринку фінансових послуг. Компанія відстежувала динаміку сектора з моменту завершення референдуму про Brexit у червні 2016 року.

У дослідженні EY підкреслюється, що оскільки для розрахунків використовувалися тільки публічні дані, отримана оцінка може виявитися надмірно консервативною, а фактичні значення будуть істотно вищими. Крім того, далеко не всі компанії, які опублікували плани переведення операцій із Лондона у зв'язку із Brexit, розкривали дані про вартість активів.

«Суму ще можна назвати скромною з урахуванням того, що активи одного лише банківського сектора Великобританії оцінюються майже у 8 трлн фунтів, але вона може стати більшою в міру просування до Brexit», - наголошується в документі.

На кінець листопада 36% вивчених EY компаній заявили про плани перенести частину операцій із Лондона в інші європейські столиці. Такі кроки готують більше половини (55%) опитаних банків, включаючи інвестбанки, і брокерських компаній, а також 44% керівників компаній і 42% страховиків.

Майже третина (30%) компаній позначали кінцевий пункт переміщення активів і співробітників. За даними EY, лідирують Дублін, Люксембург, Франкфурт і Париж.

Напередодні стало відомо, що голосування за угодою про Brexit відбудеться в парламенті Великобританії 15 січня.

Офіційно датою виходу Великобританії з ЄС є 29 березня 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: