У Британії засумнівалися в термінах закінчення Brexit – ЗМІ

Читать на русском
Британський парламент не встигне ухвалити необхідні для виходу з ЄС законопроекти до 29 березня.

Вихід Великої Британії з Євросоюзу може бути перенесений.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє в п'ятницю, 11 січня, газета Evening Standard з посиланням на джерела в британському Кабміні.

Brexit: парламент Британії вимагає від Мей розкрити запасний планПарламент Великобританії розгляне резонансну угоду прем'єр-міністра з Євросоюзом у середині місяця.

Причиною такої затримки, на думку міністрів, може стати той факт, що британському парламенту перед Brexit необхідно ухвалити щонайменше шість ключових законопроектів, в тому числі законопроект про міграцію, що давно відкладався.

«Навіть якщо просити членів парламенту засідати вихідними і скасувати відпустки в лютому, то часу може бути недостатньо для того, щоб уникнути прохання про відтермінування», – пише газета.

Особливо малоймовірними шанси на проведення Brexit в заплановані терміни здаються джерелам газети в тому разі, якщо парламент Британії 15 січня відмовиться підтримати угоду прем'єр-міністра Терези Мей з ЄС щодо Brexit.

Британські ЗМІ очікують, що Мей не вдасться з першого разу провести свою угоду з ЄС через парламент. Тоді 21 січня їй належить представити на розгляд парламенту нові пропозиції щодо Brexit, що дозволить її політичним супротивникам також представити на розгляд свої «плани Б», зазначає газета.

Законопроекти, які необхідно прийняти до Brexit, зачіпають сферу торгівлі, сільського господарства, рибного господарства, охорони здоров'я та фінансів.

Нагадаємо, парламент Великої Британії 15 січня проведе голосування щодо угоді з ЄС про Brexit, про що з Брюсселем домовилася Тереза ​​Мей.

Вихід країни з ЄС запланований на 29 березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: