Brexit: британський парламент обмежив повноваження уряду

Читать на русском
Палата громад парламенту Сполученого Королівства вирішила обмежити повноваження уряду в разі виходу з Євросоюзу без угоди.

Палата громад британського парламенту схвалила поправку до законопроекту, яка обмежує повноваження уряду в податковій сфері в разі виходу Великобританії з Європейського Союзу без угоди.

Поправку британські парламентарії схвалили у вівторок 303 голосами «за», 296 виступили «проти», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на британське видання Evening Standard.

Як зазначає видання, це голосування в парламенті стало черговою поразкою для уряду Терези Мей. Результат також показує, що більшість у Палаті громад налаштовані проти виходу з Євросоюзу без угоди напередодні ключового голосування в британському парламенті.

Підтримана лейбористами і деякими консерваторами поправка спрямована на те, щоб міністерство фінансів не могло змінити розмір податків, щоб зробити можливим Brexit без угоди, якщо свого схвалення на це не дали депутати.

Лідер лейбористів Джеремі Корбін заявив, що схвалення змін до законодавства було «важливим кроком, щоб запобігти Brexit без угоди». «Тепер Тереза ​​Мей повинна відмовитися від Brexit без згоди раз і назавжди», – сказав він.

Напередодні голосування міністри наполягали, що поправка вносить лише «незначні і технічні зміни» до законодавства, які не завадять уряду в зборі податків.

Парламент Великобританії 15 січня проведе голосування щодо угоди з ЄС про Brexit, про який з Брюсселем домовилася прем'єр-міністр Тереза ​​Мей.

Нагадаємо, Єврокомісія підготувала план дій на випадок жорсткого Brexit. Раніше Лондон почав повномасштабну підготовку до жорсткого виходу з ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: