Ірландія підготувала закони на випадок «жорсткого» Brexit

Читать на русском
Спеціальні законопроекти на випадок виходу Великобританії з ЄС без угоди були розглянуті на засіданні кабінету міністрів Ірландії.

Спеціальні законопроекти на випадок виходу Великобританії з ЄС без угоди були розглянуті на засіданні кабінету міністрів Ірландії.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив прем'єр-міністр країни Лео Варадкар, повідомляє ТАСС.

Єврокомісія підготувала план дій на випадок жорсткого BrexitПлан складається з 14 пропозицій і охоплює різні сфери. Однак у ньому немає нічого про проблему, що стала каменем спотикання в переговорах із Британією.

«Заходи, передбачені планом на випадок «жорсткого» Brexit, зведені в чотири пакети законопроектів. У разі необхідності вони будуть представлені на розгляд парламенту в березні», - сказав права уряду.

Варадкар зазначив, що вони готуються до сценарію виходу Великобританії з ЄС без угоди з усією серйозністю.

За його словами, «немає ніякої необхідності скликати у січні або лютому парламент на екстрене засідання для прийняття законів, які в підсумку можуть і не знадобитися".

Напередодні внутріпартійного суду парламент повинен був провести голосування по угоді про Brexit 11 грудня, але Тереза Мей вирішила його скасувати через недостатню підтримку з боку депутатів. Основним проблемним моментом для Лондона залишається питання про кордон між Великобританією та Ірландією (входить до складу ЄС) після Brexit.

Лідери 27 країн-членів ЄС підтримали угоду про вихід Великобританії з блоку. Глава Європейської комісії Жан-Клод Юнкер назвав угоду по виходу Великобританії з ЄС «кращою» угодою, на яку Лондон міг би розраховувати.

Остаточний вихід Великобританії з Євросоюзу запланований на 29 березня 2019 року. Після цього починається 21-місячний перехідний період - до кінця 2020 року. Перехідний період може бути продовжений лише один раз, проте поки невідомо, якою може бути його максимальна тривалість.

23 червня 2016 року британці на референдумі сказали «ні» збереженню членства Великобританії в складі Європейського Союзу. За вихід країни з ЄС проголосувало 52% виборців, проти - 48%. Шотландія і Північна Ірландія переважно проголосували за збереження членства Сполученого Королівства в ЄС, а Уельс і Англія підтримали Brexit.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: