Вирішальне голосування щодо Brexit можуть скасувати

Читать на русском
Остаточне голосування в британському парламенті по Brexit заплановано на 15 січня. Однак, питання чи відбудеться воно, досі не вирішене.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей може знову скасувати остаточне голосування в парламенті по угоді про вихід Британії з Євросоюзу (Brexit).

Про це повідомляє Слово і Діло з посиланням на Reuters.

Це відбувається менш ніж за три місяці до того, як країна повинна покинути Європейський союз.

За даними британських ЗМІ, помічники Мей розробляють план, щоб члени парламенту схвалили угоду за умови, що Європейський союз надасть додаткові поступки.

Цей крок був спрямований на те, щоб допомогти обмежити масштаби опозиції в парламенті, надавши більше часу для продовження переговорів з лідерами ЄС.

Раніше в грудні 2018 року Мей була змушена відкласти ключове голосування за планом виходу Британії з ЄС, який вона погодила з іншими лідерами Євросоюзу. Усвідомивши глибоку опозиції з боку її власної Консервативної партії та інших груп у парламенті Мей перенесла голосування 15 січня 2019.

Також, як відомо, Тереза ​​Мей заявила, що у британських парламентаріїв є вибір: проголосувати за її угоду про вихід з ЄС, вийти із товариства без угоди або відмовитися від Brexit взагалі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: