Український моряк Цибізов оголосив себе військовополоненим

Читать на русском
Матрос бронекатера «Нікополь» Сергій Цибізов, затриманий російськими військовими біля Керченської протоки 25 листопада, заявив, що є військовополоненим.

Матрос бронекатера «Нікополь» Сергій Цибізов, затриманий російськими військовими біля Керченської протоки 25 листопада, заявив, що є військовополоненим.

Про це в Facebook повідомив адвокат Микола Полозов, який координує захист українських моряків, пише «Слово і Діло».

Захоплення моряків у військовий полон: чи є важелі впливу на РФКанцлер Німеччини Ангела Меркель закликала керівництво РФ звільнити українських моряків. Про шляхи звільнення українців поговорили з експертами.

«Сьогодні адвокат нашої команди захисту військовополонених українських моряків Сергій Новіков відвідав військовополоненого моряка з МБАК «Нікополь» Сергія Цибізова. Настрій у нього бадьорий, він не пригнічений. Тиск на нього не чинився. Утримують його в двомісній камері з людиною на ім'я Дмитро. Вони практично не спілкуються. Як й інші 8 військовополонених українських моряків, які раніше були допитані, Сергій Цибізов заявив під протокол, що вважає себе військовополоненим. Від дачі інших свідчень він відмовився», - написав Полозов з соцмережі.

Разом з тим, Сергій повідомив, що у нього періодично болить серце - за його словами «щемить», від 15 хвилин до години такі відчуття тривають. Він уже звернувся до лікаря СІЗО Лефортово, і чекає медогляду.

Раніше на Майдані пройшла акція на підтримку полонених в РФ моряків.

Також нагадаємо, Меркель закликала Путіна звільнити українських моряків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: