Звільнення моряків: в РФ відреагували на відмову Трампа від зустрічі з Путіним

Читать на русском
Позиція США про неможливість зустрічі Путіна і Трампа до звільнення полонених українських моряків і захоплених кораблів, ніяк не вплине на дії Росії.

У Кремлі заявили, що не мають наміру звільняти полонених українських моряків заради зустрічі президента США Дональда Трампа з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це повідомляє Інтерфакс, передає Слово і Діло

Таку заяву зробив прес-секретар російського лідера Дмитро Пєсков.

Він зазначив, що позиція США про неможливість зустрічі Путіна і Трампа до звільнення полонених українських моряків і захоплених кораблів, ніяк не вплине на дії Росії.

«Безумовно, подібна позиція не може бути підставою для порушення ходу судового розгляду і слідства, яке ведеться стосовно порушників державного кордону РФ. На долю української команди може вплинути хід слідства, а також, якщо до цього дійде - рішення суду», - сказав Пєсков.

«Головне завдання «Лефортово» – забезпечити людині ізоляцію від зовнішнього світу» – Ілля НовіковРосійський адвокат Ілля Новиков розповів про справу затриманих українських моряків і московське Лефортово.

У той же час, на запитання, чи означає, що українські моряки і кораблі можуть бути звільнені до судового розгляду, Пєсков сказав, що ця справа в «руках слідства».

За його словами, зустріч російського і американського лідерів «необхідна як для Москви, так і для Вашингтона».

«Російська сторона, як говорив президент Путін, зберігає готовність до проведення двосторонньої зустрічі на вищому рівні, а також зустрічей на різних рівнях для початку переговорів з нагальних питань, що стосуються двох країн» - додав прес-секретар російського президента.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Туреччини Реджеп Ердоган закликали керівництво РФ звільнити українських моряків.

Раніше адвокат Ілля Новіков назвав першочергові завдання щодо захисту українських моряків. Інтерв'ю адвоката читайте на нашому порталі за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: