У ФСБ Росії заявили, що українські судна могли загрожувати Керченському мосту

Читать на русском
Закриття Керченської протоки було пов'язано з попередженням провокаційної акції, яка могла бути здійснена щодо Кримського мосту.

Перший заступник керівника Департаменту берегової охорони Прикордонної служби ФСБ Росії Олексій Вольський заявив, що закриття Керченської протоки було пов'язано з попередженням провокаційної акції, яка могла бути здійснена щодо Кримського мосту.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Інтерфакс.

ГПУ оприлюднила реконструкцію подій у Керченській протоці – відеоГенеральна прокуратура України оприлюднила відеореконструкцію подій у Керченській протоці 25 листопада.

«В першу чергу, це було пов'язано з попередженням провокаційної акції, яка могла бути здійснена суднами ВМС України як щодо Кримського моста, так і щодо безпеки мореплавання в Керч-Єнікальському каналі», - сказав Вольський.

Крім того, представник ФСБ вважає, що «ніякої упередженості або перевищень повноважень стосовно українських суден не відбувалося».

Він також додав, що в день інциденту переходу через канал очікували 166 цивільних суден.

Нагадаємо, вранці 25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС ЗС України під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. В результаті тарана прикордонного корабля РФ був пошкоджений буксир ВМС України.

У Федеральній службі безпеки РФ звинуватили українську сторону в «небезпечних маневрах» під час заходу в «закриту акваторію територіального моря РФ». Україна відкидає ці звинувачення, заявляючи що судна діяли в рамках закону.

В цей же день українські кораблі були обстріляні і захоплені російським спецназом. В результаті зіткнення з прикордонними силами ФСБ РФ в Керченській протоці поранення отримали шість українських моряків. «Суд» Криму заарештував моряків на два місяці. Їх перевезли в Москву. Україна вважає захоплених українських моряків військовополоненими.

26 листопада Верховна Рада проголосувала за запровадження воєнного стану в областях, що межують з РФ, розташованих уздовж придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: