Порошенко попросив Онуфрія допомогти звільнити моряків

Читать на русском
Президент заявив, що не буде зупинятися перед будь-якою можливістю для того, щоб повернути наших солдат.

Президент Петро Порошенко звернувся до предстоятеля УПЦ Московського патріархату Онуфрія з проханням вжити заходів для повернення з російського полону українських моряків.

Про це повідомляє у неділю прес-служба президента, пише Слово і Діло.

«Вчора і позавчора я мав розмову з предстоятелем Української православної церкви московського патріархату блаженнійшим Онуфрієм. Звернувся до нього з проханням негайно зв'язатися з Москвою для того, щоб по лінії церкви вжити відповідних заходів для того, щоб повернути (наших моряків - ред.)», - сказав Порошенко.

«Я не буду зупинятися перед будь-якою можливістю для того, щоб повернути наших солдат. Ми будемо молитися і сподіватися, що це відбудеться якнайскоріше», - додав він.

Президент також повідомив, що одразу ж після отримання інформації про обстріл українських кораблів запросив розмову з президентом Росії Володимиром Путіним «для того, щоб отримати пояснення дій російських Збройних Сил».

«Головне завдання «Лефортово» – забезпечити людині ізоляцію від зовнішнього світу» – Ілля НовіковРосійський адвокат Ілля Новиков розповів про справу затриманих українських моряків і московське Лефортово.

«Ви знаєте, що Путін уникає розмови», - зауважив Порошенко.

Він вкотре підкреслив, що жоден російський суд не має жодної юрисдикції над українськими моряками, адже відповідно до Женевської конвенції вони є військовополоненими.

«Вони мають бути негайно звільнені. В іншому випадку Росія буде притягнута до відповідальності», - сказав президент.

Він наголосив, що Україна також вимагає негайного звільнення українських кораблів та негайного відкриття Керченської протоки і Азовського моря, припинення часткової окупації Азовського моря.

Нагадаємо, Ердоган просить Путіна звільнити українських моряків.

Раніше, адвокат Ілля Новіков назвав першочергові завдання щодо захисту українських моряків.

Інтерв'ю читайте за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: