На Майдані відбулась акція на підтримку полонених у РФ моряків

Читать на русском
У центрі Києва відбулася  акція на підтримку українських моряків, захоплених РФ у районі Керченської протоки.

У центрі Києва відбулася акція «Пам’ятай про тих, хто в полоні» на підтримку українських моряків, захоплених РФ у районі Керченської протоки.

Як пише «Слово і Діло», у заході взяли участь близько сотні осіб, інформує «Укрінформ».

Опублікували відео тарана українського судна в Азовському моріЗа даними голови МВС Арсена Авакова відео знято російськими військовими, на ньому можна почути команди і накази.

Організатори пропонували учасникам акції на місці написати листа або відправити листівку із новорічним привітанням полоненим морякам та іншим українським в’язням у РФ.

Виступили народні депутати, урядовці, громадські активісти, представники Меджлісу кримськотатарського народу, а також родичі військовополонених і заручників.

До участі у заході також були запрошені посли, дипломати країн-членів НАТО та представники міжнародних організацій. У 2019 році акція продовжиться в різних регіонах України та інших країнах світу.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що наразі адвокати захоплених Росією українських моряків працюють на благодійних засадах, але з 1 січня з усіма будуть підписані контракти.

Раніше спеціальний представник Сполучених Штатів Америки з питань України скасував заплановану на грудень у Москві зустріч із помічником президента Росії Владиславом Сурковим через захоплення російськими військами трьох українських суден з екіпажем.

Нагадаємо, що вранці 25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС ЗС України під час їхнього переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. В результаті тарана прикордонного корабля РФ було пошкоджено буксир ВМС України. В наслідок обстрілу українських кораблів також було поранено шестеро моряків.

Загалом на суднах було 23 моряків, 15 із яких окупаційний суд Криму вже взяв під варту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: