Обшуки у брата Логвинського: СБУ отримала доступ до рахунку фірми в банку

Читать на русском
Слідчі спецслужби порівняють документи, видані банком детективам Національного бюро по фірмі брата члена парламенту.

Служба безпеки України порівняє документи, видані банком Південний Національному антикорупційному бюро по рахунках фірми брата народного депутата Георгія Логвинського Ігоря ТОВ «Союзторгінвест» з тими, які подали детективи до суду.

Відповідний доступ слідчим спецслужби надала слідчий суддя Шевченківського районного суду міста Києва Ольга Юзькова, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, СБУ проводить розслідування за фактом можливого перевищення повноважень детективів НАБУ під час обшуку у брата політика. Провадження порушили на підставі звернення нардепа до Генеральної прокуратури. У ньому Логвинський вказував, що детективи НАБУ для отримання судового рішення про проведення обшуку в приміщеннях його брата подали до суду завідомо недостовірні докази (ч. 2 ст. 366 ККУ). Також, за його словами, детективи перевищили повноваження (ч. 1 ст. 365 ККУ) під час проведення обшуку в родича нардепа й зробили незаконний вплив на державного діяча з метою перешкодити виконанню ним своїх службових обов'язків (ч. 2 ст. 344 ККУ). Крім того, в зверненні політика вказувалося, що під час проведення обшуку в його брата не пустили адвоката, чим перешкоджали в здійсненні адвокатської діяльності (ч. 2 ст. 397 ККУ).

Політик також у зверненні вказував, що дозвіл на обшук приміщень ТОВ «Союзторгінвест» і квартири його брата, який є засновником і директором фірми, був наданий судом на підставі клопотання детектива НАБУ. Він додав, що детектив у клопотанні вказував, що обшук необхідно провести нібито через те, що ТОВ «Союзторгінвест» отримало кошти від ТОВ «Іссахар-Зевулун Імпорт-Експорт ЛТД», якому перерахували гроші від ТОВ «Золотий мандарин ойл». Своєю чергою нардеп вказував, що згідно з даними банку «Південний», в якому відкрито рахунок «Союзторгінвест», гроші на рахунок фірма брата Логвинського від «Іссахар-Зевулун Імпорт-Експорт ЛТД» не надходили.

У зв'язку з цим, слідчий СБУ подав клопотання про отримання тимчасового доступу до документів банку Південний, а саме: до відомостей про всі відкриті рахунки ТОВ «Союзторгінвест»; документам про операції по рахунку фірми за період з 2016 року по 5 квітня 2018 року (з відображенням кореспондуючих рахунків, назв кореспондентів, призначень платежів, дати та часу надходження і списання коштів, повних даних контрагентів) в паперовому та електронному вигляді, а також до документів , виданих банком детективам НАБУ по фірмі брата Логвинського. Суддя Юзькова клопотання задовольнила.

Від вимагання до зливу інформації: що не поділили Ситник і ХолодницькийУ дисциплінарній скарзі директора Антикорупційного бюро викладені факти можливих зловживань Назара Холодницького у восьми кримінальних справах.

Як відомо, детективи НАБУ розслідують можливе зловживання посадових осіб Міністерства юстиції при виплаті ТОВ «Золотий мандарин ойл» 54 мільйони гривень. Зазначені гроші були заплачені на виконання рішення Європейського суду з прав людини. Після надходження зазначених коштів, за версією детективів, вони були виведені з рахунків ТОВ «Золотий мандарин ойл» на рахунки інших фірм із ознаками фіктивності. НАБУ нібито встановило, що частина коштів надійшла на рахунок фірма брата Логвинського ТОВ «Союзторгінвест». Зазначена фірма має однакову юридичну адресу з ТОВ «Іссахар-Зевулун Імпорт-Експорт ЛТД».

Нагадаємо, НАБУ встановило можливих учасників схеми справи «Золотого мандарина ойл». Також в цій справі детективи перевіряли дзвінки держвиконавця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: