СБУ розслідує можливі порушення НАБУ під час обшуку в брата Логвинського

Читать на русском
Українська спецслужба розслідує можливі зловживання Національного бюро при обшуку брата члена Верховної Ради.
Георгій Логвинськийфото: УНІАН

Служба безпеки України проводить досудове розслідування за фактом можливого перевищення повноважень детективів Національного антикорупційного бюро під час обшуку в брата народного депутата Георгія Логвинського Ігоря.

Відповідне кримінальне провадження було порушене Генеральною прокуратурою за зверненням політика, повідомляє «Слово і Діло».

У документі Логвинський вказував, що детективи НАБУ для отримання судового рішення про проведення обшуку в приміщеннях його брата подали до суду завідомо недостовірні докази (ч. 2 ст. 366 ККУ). Також, за його словами, детективи перевищили повноваження (ч. 1 ст. 365 ККУ) під час проведення обшуку в родича нардепа й зробили незаконний вплив на державного діяча з метою перешкодити виконанню ним своїх службових обов'язків (ч. 2 ст. 344 ККУ). Крім того, в зверненні політика вказувалося, що під час проведення обшуку в його брата не пустили адвоката, чим перешкоджали в здійсненні адвокатської діяльності (ч. 2 ст. 397 ККУ).

Політик також у зверненні вказував, що дозвіл на обшук приміщень ТОВ «Союзторгінвест» і квартири його брата, який є засновником і директором фірми, був наданий судом на підставі клопотання детектива НАБУ. Він додав, що детектив у клопотанні вказував, що обшук необхідно провести нібито через те, що ТОВ «Союзторгінвест» отримало кошти від ТОВ «Іссахар-Зевулун Імпорт-Експорт ЛТД», якому перерахували гроші від ТОВ «Золотий мандарин ойл». Своєю чергою нардеп вказував, що згідно з даними банку «Південний», в якому відкрито рахунок «Союзторгінвест», гроші на рахунок фірма брата Логвинського від «Іссахар-Зевулун Імпорт-Експорт ЛТД» не надходили.

Від вимагання до зливу інформації: що не поділили Ситник і ХолодницькийУ дисциплінарній скарзі директора Антикорупційного бюро викладені факти можливих зловживань Назара Холодницького у восьми кримінальних справах.

У зв'язку з цим слідчий СБУ просив надати доступ до документів Солом'янського райсуду Києва, а саме до клопотання детектива НАБУ про обшук у брата Логвинського з додатками. Суддя Шевченківського райсуду Києва Ольга Юзькова дозвіл надала.

Водночас зазначимо, що в матеріалах справи НАБУ вказується, що ТОВ «Іссахар-Зевулун Імпорт-Експорт ЛТД» і ТОВ «Союзторгінвест» розташовані за однією юридичною адресою. При огляді детективами зазначеної адреси були виявлені багатоквартирні житлові будинки. Також детектив вказував, що після надходження коштів на рахунок «Іссахар-Зевулун Імпорт-Експорт ЛТД» від «Золотого мандарина ойл» гроші були перераховані на користь ТОВ «Авігаль», ТОВ «Союзторгінвест» (брата Логвинського), ТОВ «Стандарт Опторг», ТОВ «Пасифік Сін» та інших.

Нагадаємо, що встановлений у кабінеті керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького пристрій прослуховування зафіксував розмову з нардепом Логвинського. У зазначеній розмові обговорюється перебіг кримінальних проваджень, в тому числі й справи «Золотого мандарина ойл». Раніше НАБУ оприлюднило частину розмов у кабінеті Холодницького. Також детективи встановили можливих учасників схеми справи «Золотого мандарина ойл».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: