НАБУ вивчить рух коштів «Золотого мандарина ойл» та інших фірм

Читать на русском
У Національному бюро продовжують розслідування у справі розкрадання коштів Міністерства юстиції фірмою ЗМО.

Детективи Національного антикорупційного бюро вивчать рух коштів по рахунках ряду компаній, у тому числі ТОВ «Золотий мандарин ойл».

Про це йдеться в рішеннях Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив у своєму клопотанні зазначав, що «Золотий мандарин ойл» має рахунки у Старокиївській Банку і Родовід банку. У Бюро просили суд надати доступ до інформації з цього рахунку. Суддя клопотання задовольнив.

Також у НАБУ встановили, що перераховані Міністерством юстиції 54 мільйони гривень на рахунок «Золотого мандарина ойл» в подальшому були перераховані на рахунок ТОВ «Іссахаре-Зевулон Імпорт-Експорт». Далі з рахунку «Іссахаре-Зевулон Імпорт-Експорт» гроші різними частинами були перераховані на користь підприємств із ознаками фіктивності.

Крім того, детективи встановили, що в 2013 році між ЗМО і «Іссахаре-Зевулон Імпорт-Експорт» укладено договір про відступлення права вимоги, згідно з яким ТОВ «Іссахаре-Зевулон Імпорт-Експорт» платить 54,18 млн грн на користь ЗМО і набуває права вимоги до ПАТ «Київенерго» на цю ж суму. Також Бюро встановило, що між фінансовою компанією «Грантера» і «Іссахаре-Зевулон Імпорт-Експорт» (позичальник) було укладено договір позики на 54,18 млн грн.

Пізніше між ФК «Грантера» і КУА «Сіам-Інвест» було укладено договір про відступлення права вимоги 54,18 млн грн з «Іссахаре-Зевулон Імпорт-Експорт». Детективи встановили, що «Сіам-Інвест» має рахунок у банку Глобус, а ФК «Грантера» – у Південкомбанку. У зв'язку з цим, детективи просили суд надати доступ до інформації по рахунках «Сіам-Інвест» і ФК «Грантера». Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ встановило можливих учасників схеми розкрадання коштів Міністерства юстиції. Раніше детективи вирішили перевірити дзвінки держвиконавця в цій справі. Також у Національній бюро встановили, що «Золотий мандарин ойл» винен держбанку понад 750 мільйонів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: