Справа «Золотого мандарина»: НАБУ встановило можливих учасників схеми

Читать на русском
В Антикорупційному бюро встановили щонайменше сімох можливих учасників розкрадання коштів Мін'юсту.

Детективи НАБУ встановили можливих учасників схеми з розкрадання коштів Міністерства юстиції у так званій справі ТОВ «Золотий мандарин ойл».

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детективи встановили, що до злочинної схеми заволодіння 54 мільйонами гривень Мін'юсту можуть бути причетні головний державний виконавець відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Мін'юсту, директор і засновник ТОВ «Пасифік сін» Катерина Годіна, колишній заступник голови правління банку «Преміум», два колишніх директори ТОВ «Золотий мандарин ойл» Дмитро Арнаут та Олександр Успенський, директор ТОВ «Іссахаре-Зевулон Імпорт-Експорт» Руслан Судар, колишній заступник директора департаменту-начальник відділу примусового виконання рішень Департаменту ДВС Мін'юсту, а також керівник Секретаріату уповноваженого в справах ЄСПЛ Мін'юсту Ольга Давидчук.

У Бюро також встановили номери мобільних телефонів, якими вони користувалися. Після цього детективи попросили суд надати доступ до дзвінків вищевказаних осіб за період із 11 липня 2015 року до 16 серпня 2018 року із зазначенням номері, з якими були з'єднання. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, в цій же справі НАБУ вирішило перевірити дзвінки ще одного держвиконавця.

Раніше Бюро встановило, що «Золотий мандарин ойл» винен державному банку понад 750 мільйонів.

Як відомо, 8 грудня 2017 року детективи НАБУ прийшли з обшуками до приміщення Мін'юсту. Пізніше працівник Нацбюро розповів про цілі обшуків та про те, що вдалося знайти детективам.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: