НАБУ перевірить рух коштів «Золотого мандарина ойл» у ще одному банку

Читать на русском
У Національному бюро вивчать рух коштів Золотого мандарина ойл і ще однієї фірми в Енергобанку.

Детективи Національного антикорупційного бюро вивчать рух коштів по рахунках ТОВ «Золотий мандарин ойл» і ТОВ «Іссахар-Зевулон Імпорт-Експорт» в Енергобанку.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив у своєму клопотанні зазначав, що «Золотий мандарин ойл» і «Іссахар-Зевулон Імпорт-Експорт» мають рахунки в Енергобанку. У Бюро просили суд надати доступ до інформації за цими рахунками. Суддя клопотання задовольнив.

Також у НАБУ встановили, що переказані Міністерством юстиції 54 мільйони гривень на рахунок «Золотого мандарина ойл» надалі були перераховані на рахунок ТОВ «Іссахар-Зевулон Імпорт-Експорт». Потім із рахунку «Іссахар-Зевулон Імпорт-Експорт» гроші різними частинами були перераховані на користь підприємств з ознаками фіктивності.

Крім того, детективи встановили, що в 2013 році між ЗМО та «Іссахар-Зевулон Імпорт-Експорт» укладений договір про відступлення права вимоги, згідно з яким ТОВ «Іссахар-Зевулон Імпорт-Експорт» платить 54,18 млн грн на користь ЗМО й набуває права вимоги до ПАТ «Київенерго» на цю ж суму.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до інформації на рахунках «Золотого мандарина ойл» та інших фірм у Старокиївському та Родовід банках. Раніше детективи встановили можливих учасників схеми у цій справі. Також НАБУ почало перевірку дзвінків держвиконавця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: