Справа «Золотого мандарина ойл»: НАБУ перевірить дзвінки держвиконавця

Читать на русском
В Антикорупційному бюро хочуть перевірити працівника Держвиконавчої служби за фактом причетності до схеми заволодіння коштами.

У межах розслідування кримінального провадження про можливе зловживання службовим становищем посадовцями Міністерства юстиції України в інтересах ТОВ «Золотий мандарин ойл» детективи НАБУ вирішили перевірити дзвінки одного з державних виконавців.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Досудовим розслідуванням встановлено, що до злочинної схеми щодо заволодіння коштами держбюджету може бути причетний старший державний виконавець відділу примусового виконання рішень головний державний виконавець відділу примусового виконання рішень Департаменту Державної виконавчої служби Мін'юсту. У Бюро встановили, що вказаний держвиконавець користується абонентським номером, який належить мобільному оператору lifecell. У зв'язку з цим детективи просили суд надати доступ до інформації за цим номером держвиконавця, в тому числі із зазначенням номерів, з якими він розмовляв у період із 11 липня 2015 року до 16 серпня 2018 року.

Суддя клопотання задовольнив.

Також у межах цієї справи детективи отримали доступ до документів банку «Форум», а саме до інформації про рух коштів та інших документів фінансової компанії «Грантер».

Крім того, НАБУ отримало доступ до документів Старокиївського банку, а саме до інформації щодо рахунку ТОВ «Золотий мандарин ойл», у тому числі про рух коштів.

Нагадаємо, НАБУ з'ясувало, що «Золотий мандарин ойл» винен держбанку більш ніж 750 мільйонів гривень.

Раніше детективи провели новий обшук у цій справі.

Як відомо, вказане кримінальне провадження також було зафіксоване на встановленому в кабінеті керівника САП Назара Холодницька пристрої прослуховування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: