Справа Ощадбанку: суд заарештував майно дочки нардепа Березкіна

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи домоглися арешту майна доньки члена парламенту та його дружини.
Вікторія Березкіна

Суд наклав арешт на майно сина народного депутата від групи «Воля народу» Станіслава Березкіна Вікторії та її чоловіка Андрія Татарченка.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Вікторію і Максима Березкіних детективи НАБУ підозрюють у причетності до заволодіння 20 мільйонами доларів кредиту Ощадбанку, виділеного аграрному холдингу ПрАТ «Креатив». Також за клопотанням детективів сина нардепа взяли під варту із заставою в 5 мільйонів гривень. Пізніше нардеп їх вніс і вийшов під заставу.

Заволодіння $20 мільйонами держбанку: з'ясувалися деталі справиДо можливого заволодіння 20 мільйонами доларів може бути причетний член парламенту від депутатської групи «Воля народу».

Так, у забезпечення можливої ​​майбутньої спецконфіскації майна Березкіноїдетективи подали клопотання про арешт її майна та чоловіка. Детектив вказував, що Березкіна і Татарченко перебувають у шлюбі з 2010 року. Донька політика володіє житловим будинком загальною площею 501,2 кв. м; квартирою загальною площею 376 кв. м; корпоративними правами ТОВ «Грінстоун менеджмент» у розмірі 10 тис. грн. і ТОВ «Мастерброк» у розмірі 960 грн, а також автомобілем Mercedes-Benz S550 2007 року випуску.

Водночас її чоловік є власником наступного майна: автомобіля Volkswagen Transporter 2006 року випуску з причепом; мотоцикла Ducati 1195 Panigale 2012 випуску; автомобіля Volkswagen Tiguan 2017 року випуску з причепом ПГМФ 8921; причепа UMS Boat 8902.3601 2013 року випуску; корпоративних прав ТОВ «Централ Фармінг Юкрейн» у розмірі 500 грн; ТОВ «Марлен-КД» в розмірі 1 млн грн і ТОВ «Яготин Агро» в розмірі 50,1 тис. грн.

Вивчивши матеріали провадження, суддя Сенін частково задовольнив клопотання. Так, суд наклав арешт на житловий будинок, квартиру та автомобіль Березкіної, а також три причепи, автомобіль Volkswagen Tiguan 2017 року та корпоративні права її чоловіка. Суд зазначив, що детективи не надали достатніх доказів того, що доньці нардепа належать корпоративні права в ТОВ «Грінстоун менеджмент» і ТОВ «Мастерброк». Згідно з реєстрами, корпоративні права в цих фірмах належать офшору з Британських Віргінських островів WINTRADE HOLDINGS LIMITED. Водночас Березкіна є кінцевим бенефіціаром українських фірм.

Нагадаємо, Верховна Рада відхилила подання на притягнення до відповідальності нардепа Березкіна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: