Справа Ощадбанку: суд заарештував майно екс-начальника управління держбанку

Читать на русском
Столичний райсуд підтримав ініціативу антикорупціонерів про арешт майна колишнього чиновника Ощадбанку.

Суд наклав арешт на майно колишнього начальника управління проектного фінансування Ощадбанку Євгена Харлана, підозрюваного в причетності до розтрати 20 мільйонів доларів державного банку.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін за результатом розгляду клопотання детектива НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

У клопотанні про арешт майна вказувалося, що у власності Харлана є: нежитлові приміщення загальною площею 81,7 кв. м в Києві; квартира загальною площею 50,6 кв. м і 4 земельні ділянки площами по 2 га кожна. Також екс-начальник управління Ощадбанку володіє корпоративними правами ТОВ «Видавництво «Знання України»; автомобілями Volkswagen Transporter 1998 року випуску та Toyota Rav4 2013 року випуску. Крім того, детектив зазначав, що Харлан перебуває в шлюбі з Анастасією Харлан, яка володіє частиною квартири загальною площею 109,6 кв. м. і корпоративними правами ТОВ «ІТК». На все це в НАБУ просили накласти арешт.

Суд клопотання задовольнив.

Як відомо, детективи НАБУ повідомили 10 особам про підозру в розкраданні $20 млн Ощадбанку, отриманих агрохолдингом «Креатив» у вигляді кредиту. Після отримання цих коштів вони відразу ж виведені на рахунки швейцарської та белізької фірм за договорами купівлі-продажу товарів. При цьому фактична поставка не була проведена. Надалі ці кошти були перераховані іншим офшорним компаніям. У однієї з цих фірм купили корпоративні права компанії-власника 97% акцій ПАТ «Чорноморгідрозалізобетон». За версією слідства, організатором цієї схеми є народний депутат Станіслав Березкін. Також у цій справі детективи затримали його сина Максима.

Нагадаємо, екс-начальника управління Ощадбанку Харлана суд узяв під варту із заставою в 1,5 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: