Березкін розповів подробиці справи про непогашений кредит Ощадбанку

Читать на русском
Депутат вважає, що висунуті звинувачення є безпідставними, а сама справа – спробою перевести в кримінально-правову площину відносини між двома суб'єктами господарювання.

Депутат Верховної ради Станіслав Березкін вважає справу про непогашений кредит Ощадбанку політично заангажованою й пов'язує її з початком передвиборчих перегонів.

Як пише «Слово і Діло», так Березкін прокоментував подання генпрокурора до парламенту щодо притягнення нардепа до кримінальної відповідальності.

Як вони працюють над своїми деклараціями. Нардеп БерезкінНардеп Березкін живе в дружини, їздить на чужій іномарці й зберігає трохи більше за мільйон гривень готівки.

«На моє переконання, це справа не позбавлена політичного підтексту. Допускаю, що висування саме в передвиборний рік звинувачень на мою адресу в межах справи, що ведеться вже два з половиною роки, невипадкове», – вважає Березкін.

Депутат вважає, що висунуті звинувачення є безпідставними, а сама справа – нічим іншим, як спробою перевести в кримінально-правову площину відносини між двома суб'єктами господарювання.

«Ідеться про непогашений кредит, яким я та інші особи нібито заволоділи. Проте банком наразі ведеться активна робота зі стягнення заборгованості за цим кредитом і підстав стверджувати про завдані банку збитки немає», – заявив Березкін.

При цьому, Березкін заявив, що має намір всебічно сприяти розгляду цього питання у Верховній раді й «готовий негайно надати колегам-депутатам достовірну та вичерпну інформацію по цю ситуацію для ухвалення обґрунтованого рішення».

Вчора, 7 листопада, генеральний прокурор Юрій Луценко подав до Верховної Ради подання щодо притягнення до кримінальної відповідальності й затримання депутата від групи «Воля народу» Станіслава Березкіна.

Раніше прес-служба Ощадбанку повідомила, що Національне антикорупційне бюро розслідує справу про непогашений кредит у розмірі 20 мільйонів доларів, залученого групою компаній «Креатив», бенефіціаром якої до 2016 року був Станіслав Березкін.

Нагадаємо, НАБУ підозрює нардепа в розкраданні 20 мільйонів доларів держбанку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: