Справа Ощадбанку: суд не відсторонив начальника управління держбанку

Читать на русском
Столичний суд відмовив Антикорупційної прокуратурі у відстороненні підозрюваної від посади начальника управління державного банку.

Суд залишив на посаді начальника управління проектного фінансування Ощадбанку Євгенію Терещенко, підозрювану детективами НАБУ в причетності до розкрадання 20 мільйонів доларів банку.

Таке рішення ухвалила слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ірина Антипова за результатами розгляду клопотання детектива, повідомляє «Слово і Дело».

Детектив просив суд відсторонити Терещенко від посади, оскільки існують ризики впливу на свідків або інших підозрюваних, знищення, перекручення або приховування речових доказів, а також перешкоджання досудового розслідування іншим чином.

Однак суд відмовив у задоволенні клопотання. Причини відмови поки не відомі, оскільки в реєстрі оприлюднена лише резолютивна частина рішення.

Генпрокурор вніс до Ради подання на нардепа БерезкінаКерівник Генпрокуратури вніс до парламенту подання на зняття недоторканності з нардепа Станіслава Березкіна.

Водночас у коментарі журналісту «Слова і Діла» прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомив, що це рішення планують оскаржити.

Як відомо, детективи НАБУ повідомили 10 особам про підозру в розкраданні $20 млн Ощадбанку, отриманих агрохолдингом «Креатив» у вигляді кредиту. Після отримання цих коштів вони відразу ж виведені на рахунки швейцарської та белізької фірм за договорами купівлі-продажу товарів. При цьому фактична поставка не була проведена. Надалі ці кошти були перераховані іншим офшорним компаніям. У однієї з цих фірм купили корпоративні права компанії-власника 97% акцій ПАТ «Чорноморгідрозалізобетон». За версією слідства, організатором цієї схеми є народний депутат Станіслав Березкін. Також у цій справі детективи затримали його сина Максима.

Нагадаємо, екс-начальника управління Ощадбанку Євгена Харлана суд узяв під варту із заставою в 1,5 млн грн. Також суд наклав арешт на його майно.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: