Холодницький розповів, хто вийшов під заставу в справі Ощадбанку

Читать на русском
Всі затримані у справі про розкрадання кредитних коштів державного банку колишніми посадовцями агрохолдингу Креатив.
Назар Холодницький

Всі десятеро затриманих за підозрою в причетності до заволодіння 20 мільйонами доларів Ощадбанку, які були виділені у вигляді кредиту аграрному холдингу «Креатив», вийшли під заставу.

Про це під час засідання регламентного комітету Верховної Ради заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратура Назар Холодницький, повідомляє «Слово і Діло».

Заступник генпрокурора Холодницький повідомив, що всі підозрювані внесли заставу й вийшли із СІЗО після обрання їм запобіжних заходів.

«Всі вийшли під заставу й наразі на волі», – відповів керівник САП на запитання члену комітету про те, чи когось уже посадили в справі «Креативу».

Він також додав, що ані НАБУ, ані САП нікого не саджають до в'язниці, а лише затримують для обрання запобіжного заходу.

Як відомо, детективи НАБУ повідомили 10 особам про підозру в розкраданні $20 млн Ощадбанку, отриманих агрохолдингом «Креатив» у вигляді кредиту. Після отримання цих коштів вони відразу ж виведені на рахунки швейцарської та белізької фірм за договорами купівлі-продажу товарів. При цьому фактична поставка не була проведена. Надалі ці кошти були перераховані іншим офшорним компаніям. У однієї з цих фірм купили корпоративні права компанії-власника 97% акцій ПАТ «Чорноморгідрозалізобетон». За версією слідства, організатором цієї схеми є народний депутат Станіслав Березкін.

Нагадаємо, НАБУ затримало сина народного депутата Березкіна Максима. Пізніше суд узяв його під варту. Раніше підозрювана НАБУ заступниця голови правління Ощадбанку Ірина Земцова вийшла під заставу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: