Розкрадання кредиту Ощадбанку: суд заарештував майно двох підозрюваних

Читать на русском
Детективи Національного бюро домоглися арешту нерухомості двох підозрюваних у справі розкрадання коштів держбанку.

Суд наклав арешт на майно двох підозрюваних у причетності до розкрадання 20 мільйонів доларів кредиту Ощадбанку аграрним холдингом «Креатив».

Такі рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін, повідомляє «Слово і Діло».

Детективи НАБУ встановили, що перший підозрюваний володіє квартирою загальною площею 57,7 кв. м, земельною ділянкою площею 0,1 га, автомобілем Ford Focus 2012 випуску та 1/2 частки приватного будинку. Своєю чергою в другого підозрюваного у власності перебуває земельна ділянка площею майже 7,06 га, квартира загальною площею 36,72 кв. м та автомобіль Ford Fiesta 2016 року випуску. У Національному бюро просили суд накласти на вказане майно арешт. Суддя клопотання задовольнив.

Як відомо, детективи НАБУ повідомили 10 особам про підозру в розкраданні $20 млн Ощадбанку, отриманих агрохолдингом «Креатив» у вигляді кредиту. Після отримання цих коштів вони відразу ж виведені на рахунки швейцарської та белізької фірм за договорами купівлі-продажу товарів. При цьому фактична поставка не була проведена. Надалі ці кошти були перераховані іншим офшорним компаніям. У однієї з цих фірм купили корпоративні права компанії-власника 97% акцій ПАТ «Чорноморгідрозалізобетон». За версією слідства, організатором цієї схеми є народний депутат Станіслав Березкін. Також у цій справі детективи затримали його сина Максима.

Нагадаємо, суд заарештував телефони підозрюваних у цій справі. Також суд не відсторонив начальника управління Ощадбанку Євгена Харлана, підозрюваного в цій справі. Крім того, суд залишив на посаді заступницю голови правління держбанку Ірину Земцову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: