Справа Ощадбанку: суд залишив на посаді заступницю голови установи

Читать на русском
Столичний райсуд залишив на посаді заступника керівника Ощадбанку, яку підозрюють у причетності до розкрадання кредиту.

Суд залишив на посаді заступниці голови правління Ощадбанку Ірину Земцову, підозрювану детективами НАБУ в причетності до розкрадання 20 мільйонів доларів кредиту агрохолдингом «Креатив».

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Валентин Мусіяка просив суд відсторонити Земцову від посади, оскільки існують ризики її впливу на свідків або інших підозрюваних, приховування, спотворення чи знищення речових доказів, а також перешкоджання слідству іншим чином.

Вислухавши доводи прокурора, суд відмовив у задоволенні клопотання.

Як відомо, детективи НАБУ повідомили 10 особам про підозру в розкраданні $20 млн Ощадбанку, отриманих агрохолдингом «Креатив» у вигляді кредиту. Після отримання цих коштів вони відразу ж виведені на рахунки швейцарської та белізької фірм за договорами купівлі-продажу товарів. При цьому фактична поставка не була проведена. Надалі ці кошти були перераховані іншим офшорним компаніям. У однієї з цих фірм купили корпоративні права компанії-власника 97% акцій ПАТ «Чорноморгідрозалізобетон». За версією слідства, організатором цієї схеми є народний депутат Станіслав Березкін. Також у цій справі детективи затримали його сина Максима.

Нагадаємо, суд залишив на посаді начальника управління Ощадбанку в справі «Креативу».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: