Заволодіння $20 мільйонами Ощадбанку: сина нардепа взяли під варту

Читать на русском
Столичний райсуд підтримав клопотання про арешт сина народного депутата, підозрюваного детективами НАБУ.
Максим Березкін

Суд взяв під варту сина народного депутата Станіслава Березкіна Максима, якого детективи НАБУ підозрюють у причетності до заволодіння $20 мільйонами Ощадбанку.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповів прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Кравець.

За його словами, він клопотав про взяття під варту Березкіна з альтернативою застави в 150 мільйонів гривень, однак суд відмовив. Замість 150 мільйонів гривень застави суд визначив суму в 5 млн грн.

У разі внесення грошей на сина нардепа покладуть ряд обов'язків, в тому числі носіння електронного браслета, здачу закордонних паспортів тощо.

Заволодіння $20 мільйонами держбанку: з'ясувалися деталі справиДо можливого заволодіння 20 мільйонами доларів може бути причетний член парламенту від депутатської групи «Воля народу».

Раніше суд узяв під варту заступницю голови правління Ощадбанку Ірину Земцову, двох працівників ПАТ «Креатив Груп» Оксану Сікорську та Віталія Пустовіта, екс-керівника ПрАТ «Креатив» Олександра Бойка та колишнього начальника управління проектного фінансування Ощадбанку Євгена Харлана. Їх затримали детективи НАБУ разом зі ще 5 підозрюваними. Їм інкримінують причетність до видачі кредиту $20 млн Ощадбанком агрохолдингу «Креатив», які були надалі виведені. Бенефіціарами цього холдингу раніше були народний депутат Станіслав Березкін та його син Максим.

За версією слідства, організатором схеми є нардеп Березкін. Зазначені $20 млн після отримання агрохолдингом «Креатив» у вигляді кредиту були відразу ж виведені на рахунки швейцарської та белізької фірм за договорами купівлі-продажу товарів. При цьому фактична поставка не була проведена. Надалі ці кошти були перераховані іншим офшорним компаніям. У однієї з цих фірм купили корпоративні права компанії-власника 97% акцій ПАТ «Чорноморгідрозалізобетон».

Нагадаємо, в межах цієї справи НАБУ затримало сина нардепа Березкіна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: