Євросоюз вважає вибори в ОРДЛО незаконними – Могеріні

Читать на русском
Представник ЄС нагадала, що мінські угоди передбачають виключно проведення місцевих виборів в рамках українського законодавства і стандартів ОБСЄ.

«Вибори» в ОРДЛО, заплановані на 11 листопада, є незаконними і нелегітимними.

Про це сказано в заяві високого представника ЄС із питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріки Могеріні, пише «Слово і Діло».

«Вибори» в ОРДЛО: в чому користь для України та що буде з «Мінськом»США закликали жителів ОРДЛО не ходити на псевдовибори, які призначені на 11 листопада. Про ситуацію поговорили з експертами.

«ЄС засуджує ці «вибори», оскільки вони суперечать міжнародному праву, підривають зобов'язання, взяті за мінським угодами і порушують суверенітет і закони України», - заявила Федеріка Могеріні.

Представник ЄС нагадала, що мінські угоди передбачають виключно проведення місцевих виборів в рамках українського законодавства і стандартів ОБСЄ.

«Ми очікуємо, що Російська Федерація в повній мірі використовує свій значний вплив на сепаратистів, яких вона підтримує. Положення мінських угод повинні повністю і без зволікання запроваджуватися, починаючи з всебічного припинення вогню і виведення важкої зброї, з тим щоб створити необхідні умови для політичного переходу шляхом місцевих виборів, які вони передбачають», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше голова МЗС України Павло Клімкін заявив, що щодо організаторів «виборів» в ОРДЛО можуть бути введені санкції.

Як відомо, бойовики призначили в окупованих районах Донецької та Луганської областей «вибори» на неділю, 11 листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: