Місцеві вибори в 2020 році: президент назвав умови

Читать на русском
Місцеві вибори мають відбутися вже за практично повного покриття території країни об'єднаними територіальними громадами, заявив президент Петро Порошенко.

Президент України Петро Порошенко зазначає, що в 2019 році мають бути сформовані перспективні плани розвитку всіх областей України, а в 2020 році місцеві вибори мають відбутися вже за практично повного покриття території країни об'єднаними територіальними громадами (ОТГ).

«У 2019 році мають бути сформовані всі перспективні плани областей із повним покриттям об'єднаними територіальними громадами. У 2020 році ми маємо ухвалити адміністративне рішення про об'єднання громад, які за чотири роки не знайшли ані бажання, ані прагнення, ані сил об'єднатися. Ми чотири роки не давали, а лише через бюджет стимулювали, але ніхто не може діяти проти волі людей», – сказав він на засіданні Ради регіонального розвитку в Києві, пише «Слово і Діло».

Порошенко зазначив, що в 2020 році місцеві вибори мають відбутися вже за умови покриття майже всієї території України об'єднаними територіальними громадами. «Тобто на новій територіальній основі мають відбутися вибори в 2020 році», – сказав він.

Президент наголосив, що необхідне максимальне стимулювання подальшого об'єднання та приєднання територіальних громад, зокрема, до міст обласного значення.

За його словами, Верховна Рада має ухвалити законопроект про засади адміністративно-територіального устрою, обговорити його й отримати суспільну підтримку.

«Він затверджує базовою адміністративно-територіальною одиницею держави громаду. Ще раз кажу: наближаємо владу до людей», – зазначив Порошенко.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман виступає за внесення змін до Конституції України, які б остаточно закріпили право громад на об'єднання та визначення розвитку територій.

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія України відтермінувала місцеві вибори в двох об'єднаних територіальних громадах у Добропільському районі Донецької області через загрозу терористичних актів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: