НАТО не визнає «вибори» на Донбасі

Читать на русском
У північноатлантичному альянсі не визнають вибори в самопроголошених Донецькій та Луганській народних республіках.

НАТО не визнає «вибори» у самопроголошених «Донецькій/Луганській народних республіках».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву, оприлюднену на сайті Альянсу.

У «ЛДНР» почалося голосування на псевдовиборахСепаратисти заявили, що на виборах присутні близько сотні спостерігачів, у тому числі зі США, Німеччини, Франції та Росії.

В НАТО відзначили, що «вибори» на Донбасі суперечать букві і духу мінських угод і підривають зусилля з мирного вирішення конфлікту.

«НАТО повністю підтримує суверенітет і територіальну цілісність України в межах своїх міжнародно визнаних кордонів. Ми як і раніше закликаємо Росію вивести свої війська і припинити підтримку войовничих груп в Донецькій та Луганській областях України», - йдеться в заяві.

Крім того, НАТО закликає до повної імплементації мінських угод усіма сторонами. НАТО також підтримує зусилля нормандського формату і Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, через «вибори» на окупованому Донбасі українська сторона контактної групи в Мінську вимагає провести позачергове засідання.

Крім того, в Міністерстві закордонних справ України заявляли, що результати «виборів» на Донбасі не будуть визнані світовою спільнотою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: