«Кримський титан» відновлює роботу після НП в Армянську

Читать на русском
Хімічний завод відновлює роботу після півторамісячної зупинки. На повний запуск піде не менше тижня.

У Криму 20 жовтня розпочали запуск заводу Кримський титан, через викиди з якого постраждали жителі Армянська і найближчих територій.

Як повідомила прес-служба кримського управління Росприроднагляду в понеділок, 22 жовтня, завод отримав дозвіл на відновлення роботи після зупинки на початку вересня, пише «Слово і Діло».

Викиди «Кримського титану»: Україна вивчить шкоду для екологіїПроблеми екології в Криму вивчить Кабмін. РНБО чекає актуальної екологічної інформації й відповіді, яких заходів потрібно вжити для запобігання шкідливому впливу на здоров'я українців.

«Співробітники Росприроднагляду 20 жовтня ухвалили участь у процедурі початку запуску обладнання заводу Титанові інвестиції», - йдеться в повідомленні.

За словами глави «адміністрації Армянська» Василя Теліженка, на підприємстві пішли всі процеси, а для того, щоб завод запрацював на повну потужність, необхідно близько тижня, пише Крым.Реалии.

Нагадаємо, викид невідомої речовини стався на півночі Криму в ніч на 24 серпня. Після цього на дахах будинків і листі дерев з'явився наліт масляного кольору з жовтуватим відтінком.

4 вересня в Криму оголосили, що концентрація шкідливих речовин у повітрі на півночі півострова перевищила допустиму норму, у зв'язку з цим на два тижні зупинили роботу заводу Кримський титан. Крім того, почалася евакуація дітей з Армянська в санаторії Криму.

Причиною викидів шкідливої ​​речовини на півночі півострова послужило випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного підприємством Кримський титан.

А 14 вересня в Армянську ввели режим надзвичайної ситуації через погіршення екологічної ситуації. Перевищення концентрації шкідливих речовин в атмосфері склало більше п'яти разів. 22 вересня режим НС був скасований.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: