У МінТОТ говорять, що «Кримський титан» замовчує техногенну катастрофу

Читать на русском
Хімічні викиди на кримському заводі відбулися через техногенну катастрофу, яку окупаційна влада хотіла приховати. І це був не одноразовий викид.

Хімічні викиди на кримському заводі «Кримський титан» відбулися внаслідок техногенної катастрофи, яку окупаційна влада хотіла приховати.

Про це заявив перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юсуф Куркчі в програмі «Свобода слова» на ICTV, пише «Слово і Діло».

Викиди на заводі «Кримський титан»: рекомендації МОЗУ МОЗ зазначають, що в зоні ризику жителі півночі анексованого Криму, а також півдня Херсонської області.

За його словами, факти свідчать про те, що це була техногенна катастрофа.

«Які причини виникнення її на виробництві? Це може бути комплекс причин – від порушення технологічної карти, закінчуючи порушенням правил використання брудних речей (на заводі – ред.) тощо», – сказав чиновник.

За його словами, окупаційна влада Криму намагалася приховати викид на заводі.

Куркчі повідомив, що наразі компетентні органи чекають від Миколаївського інституту землі результатів аналізу перших заборів поверхні ґрунту, які були взяті два тижні тому.

Нагадаємо, прокуратура в Херсонській області відкрила кримінальне провадження за фактом викидів у атмосферу хімічних речовин у Криму.

У Криму евакуюють дітей з ураженого хімікатами АрмянськаБуквально кілька годин тому в анексованому Криму почалася евакуація дітей, заявив Рефат Чубаров.

Раніше прикордонники Херсонського загону на адмінкордоні з Кримом фіксували випадки отруйних хімічних викидів із заводу «Кримський титан».

До лікарні Одеси ушпиталили п’ятьох українських прикордонників із 41, які поскаржилися на погане самопочуття.

Також стало відомо, що на заводі з виробництва діоксиду титану в Армянську на півночі Криму зупинили всі вісім печей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: